Werking en klachten
Het behandelen van een litteken of littekenweefsel met acupunctuur werkt fenomenaal. Het gebruik van zijde op acupunctuurpunten, littekenweefsel of een huidaandoening is een recente ontwikkeling in de Chinese geneeskunde ook met deze behandelmethode worden heel goede resultaten behaald.

Acu-silk versterkt het genezingsproces van wonden en littekens; de roodheid verdwijnt en het litteken wordt minder zichtbaar.

Acu-silk kan goed worden ingezet voor behandeling van:
- wondgenezing
- pijn
- littekens
- huidaandoeningen denk aan huidverkleuringen en wratten

Acu-silk vergemakkelijkt een behandeling voor kinderen bijvoorbeeld bij hoest, koorts en eczeem.
In het algemeen wordt Acu-silk gebruikt bij kinderen onder de 8 jaar, daarboven is het kind oud genoeg om een acupunctuurbehandeling te ondergaan, uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Acu-silk combineert de invloed van natuurlijk gekleurde zijde op acupunctuurpunten en meridianen, maar dan zonder naaldjes.

Door gebruikmaking van verschillende functies van acupunctuurpunten op meridanen en organen heeft een Acu-silk behandeling een zelfde werking op het lichaam als acupunctuur. Elke meridiaan correspondeert met een van de kleuren in de regenboog.

Bij de Acu-silk behandeling wordt er een of meer zijden lapjes van ca. 1 cm2 met een stukje tape op een acupunctuurpunt, pijnlijke plek of huidaandoening aangebracht. Waardoor de blokkade van bijvoorbeeld een litteken wordt opgeheven en de energievoorziening weer opgang komt en de huid zich weer kan gaan herstellen.

Thuisbehandeling
U krijgt een korte uitleg mee over hoe en waar de zijde moet worden aangebracht.
Zo kunt u zelf de behandeling een aantal dagen voortzetten.